Sivu 1/5

Muita ilmaisuja

Lähetetty: 27 Huhti 2017, 10:22
Kirjoittaja Touko
Perustetaanpa tänne uudellekin foorumille tälläinen yleisketju. Tänne siis laitetaan kaikki yleinen löpinä, joille ei kannata perustaa omaa ketjua. Esimerkiksi kuulumiset sun muut tänne.

Re: Muita ilmaisuja

Lähetetty: 27 Huhti 2017, 10:46
Kirjoittaja Touko
Aloitanpa omalla sattumuksella.

Meinasi Volvo jättää välille viikonloppuna, kun jäähdytysvesiletku katkesi. Liikenneympyrässä ajaessa tupsahti konepellin alta sankka valkoinen savu. Välittömästi ymmärsin mikä vika on kyseessä ja vilkaisu mittaristoon näytti että moottorin lämpötilat olivat punaisella. Pysäytin ensimmäiselle linja-auto pysäkille ja avasin konepellin, hytin lämmityskennolle menevä vesiletku oli puoliksi halki. Hetken kerkesin miettiä kenet pyytäisi hinaamaan auton pois, mutta sitten hoksasin että onhan minulla mukana kirves ja säkillinen pilkkeitä. Veistin pilkkeestä kiilan ja kiristin sen vesiletkuun klemmarilla kiinni, ja hytistä lämmitys pois päältä jolloin vesi ei karkaa paluuputkesta. Ojassa oli sen verran puhdasta vettä että sitä kehtasi kantaa pullolla syyläriin. Matka jatkui moitteetta ja vasta 100km myöhemmin pääsin kotiin korjaustöihin. Kyseisen letkun katkeaminen on ilmeisesti jonkinlainen tyyppivika, sillä erään tutun Volvo 745:sta katkesi viime kesänä juuri sama letku.

Re: Muita ilmaisuja

Lähetetty: 04 Touko 2017, 20:29
Kirjoittaja cyk-84
Ensimmäiset savut saatu touko ohjauksella.Säätämistä on ja täytyy rakentaa parempi tyhjäkäynnin säätö, mutta kaasua polkiessa jo huomaa muutoksen parempaan koneen käyntiäänessä kierrosten noustessa ja laskiessa.Hienoa,
Thumbs_up.gif
Thumbs_up.gif (9.3 KiB) Katsottu 18995 kertaa
kiitos kehitteliälle.

Re: Muita ilmaisuja

Lähetetty: 06 Touko 2017, 21:09
Kirjoittaja cyk-84
Nyt liikuttu jo ohjauksessa.Tyhjäkäyntivivusto kautta teholäpän potikan vivusto teetti töitä.Nyt tyhjäkäynti hyvä.Sitten maanantaina Seinäjoelle katsastukseen.Pikkusen keskeneräisyys säädöissä mietitytää, että riskillä vähän mennään.Eipähä tartte Särkänniemestä hakea jännitystä.
7302516-MuuMuu.gif
7302516-MuuMuu.gif (13.27 KiB) Katsottu 18990 kertaa

Re: Muita ilmaisuja

Lähetetty: 08 Touko 2017, 21:02
Kirjoittaja cyk-84
Seinäjoelle ei päästy.Touko säädin vielä vaiheessa.Ison pöntön kaasun laatu muuttuu niin paljon ajon alkaessa ja tovin ajon jälkeen että tuotaa päänvaivaa.Yleensä kondessivedessä ollut terva valuu astiaan ,mutta sekään ei tänään ollut niin vaan tukki kondenssiveden keräimen putken.Paljon keräsin informaatiota ja vielä täytyy.Talviloma meni silleen ,olisi saannut olla viikon pitempi niin ehkä sitten.Tyhjäkäynti toimii ja liikkeelle päästään 65km tunnissa on säätö jo siedettävä.Vielä täytyy panna vanha käsisäädin toimintaan ja mitata ilmaläpän asento uuden askelmoottorin kanssa lähelle samaa lähtökohdaksi.Säätimen lamdan säätö on 10 jotta se pysyy mukana alkulähdöstä kuumaan pönttöön.Minulla ilmaläppä ja teholäppä, niillä tullaan toimeen.Alkas kesä vaan lämpenemään, LUNTA AAMULLA 5CM

Re: Muita ilmaisuja

Lähetetty: 08 Touko 2017, 21:22
Kirjoittaja Touko
No voi harmi :( . Oletkos kokeillut automaattista seoskäyrän luomistoimintoa? Voisi auttaa kummasti seosten ollessa vielä hakusessa. Tuota maksimi säätöä voi myös suurentaa näin aluksi jos seoksen "seilaamista" ei tapahdu, toimisi tällöin tasaisessa ajossa paremmin.

Re: Muita ilmaisuja

Lähetetty: 08 Touko 2017, 21:41
Kirjoittaja cyk-84
Kokelin automaattisäätöä mutta yli 65km nopeudessa ei tuntunut tapahtuvan mitään moottori sammu ja kun poljinta laski lähti uudestaan käyntiin, siksi aijon tarkistaa vanhalla käsisäädollä läpän asennon.

Re: Muita ilmaisuja

Lähetetty: 20 Touko 2017, 22:39
Kirjoittaja Jussi Vilppula
[attachment=0]Holzwergaser produkt 050.JPG[/attachttp://www.ekoautoilijat.fi/forum/download/fil ... id=14hment]Kuva

Vautsi.Mähän onnistuin kuvan liittämisessä.
Tai ainakin mulle näkyy, mites muille?

Re: Muita ilmaisuja

Lähetetty: 21 Touko 2017, 16:55
Kirjoittaja Antti Aarva
Joo hienosti näkyy!
Ootko ehtinyt jatkaa tosta?
Kaiken laista osaa muistan kyllä nähneeni.

Re: Muita ilmaisuja

Lähetetty: 21 Touko 2017, 19:13
Kirjoittaja Jussi Vilppula
Onhan se ihan 95% valmis ja kasaan hitsailtu.Mä olen vaan tosi onneton kuvien latailussa.Semmonen 150kpl niitä on koneella tosta kaasuttimen rakennusvaiheista.Valmiista tuotteesta en löytänyt.Täytyy käydä tallissa korjaamassa tilanne.
Holzwergaser produkt 104.JPG
Holzwergaser produkt 104.JPG (4.3 MiB) Katsottu 18969 kertaa